Veletrh chovatelských potřeb nabídne milovníkům zvířat inspiraci i poradenství

8.2.2011 Chcete se dozvědět o nových trendech v chovatelství nebo si vyměnit zkušenosti s dalšími milovníky zvířat? Toužíte se dovědět více o ochraně zvířat, záchranných stanicích, handicapovaných volně žijících zvířatech? Pak si tedy nenechte ujít 1. ročník jedinečného veletrhu chovatelských potřeb pro domácí zvířata FOR PETS a přijďte se inspirovat a načerpat informace z oblasti chovatelství!

Veletrh FOR PETS odstartuje ve čtvrtek 31. 3. 2011 v Pražském veletržním areálu Letňany jako součást veletrhů pro rodinu FOR FAMILY a potrvá až do neděle 3. 4. 2011. FOR PETS je zaměřen na všechny domácí mazlíčky – kočky, psy, hlodavce, terarijní zvířata, exotické ptactvo, ale i akvaristiku – a přinese novinky a trendy v oblasti krmiv, veterinárních přípravků a chovatelských potřeb. Věnuje se však také problému volně žijících zvířat, ochraně zvířat a pomoci tam, kde dochází k týrání zvířat.

 

V rámci bohatého doprovodného programu se mohou návštěvníci těšit na přednášky Nadace na ochranu zvířat týkající se problematiky volně žijících a zájmových živočichů. Nadace, jejímž posláním je především zajišťovat přijatelné životní podmínky zvířat a zmírňovat jejich utrpení, poskytla záštitu nad celým veletrhem FOR PETS. Jednotlivé bloky přednášek seznámí návštěvníky s problémem opuštěných zvířat, týraných zvířat a pomoci útulkům.

Po celou dobu veletrhu Vám budou k dispozici konzultanti z Českého svazu ochránců přírody. Během pódiového vystoupení v sobotu 2. 4. a v neděli 3. 4. zajistí ukázky handicapovaných netopýrů z chovu ZO ČSOP Nyctalus. Netopýři jsou ochočení, po zranění jim zůstaly trvalé následky a nebylo je možno vypustit zpět do přírody, dají se zblízka vyfotit, pohladit, nakrmit.

Další zajímavostí bude poradna MVDr. Hany Žertové, odbornice na problémové chování zvířat, známé z televizního pořadu Polepšovna mazlíčků. Dále se v rámci doprovodného programu představí Středisko výcviku vodicích psů a názorně předvede práci psů, kteří jsou nezbytnými pomocníky pro nevidomé. Návštěvníci si mohou zakoupit i originální tričko a podpořit tak jejich výcvik. S ukázkou asistence se přestaví společnost Pomocné tlapky, která se zabývá chovem, převýchovou a výcvikem asistenčních psů.

V sobotu 2. 4. 2011 ve 14 hodin budou slavnostně vyhlášeni vítězové internetové soutěže Zvíře roku, do které může široká veřejnost přihlásit svého domácího mazlíčka (www.zvireroku.cz). V rámci veletrhu FOR PETS proběhnou celkem čtyři jednodenní výstavy chovatelů morčat.

Nespornou výhodou veletrhu je výborné dopravní spojení do místa konání, a to jak MHD (stanice metra Letňany se nachází v těsné blízkosti výstaviště), tak i vlastním autem (pro návštěvníky je k dispozici 3500 parkovacích míst).

Aktuální informace o veletrhu sledujte na internetových stránkách www.for-pets.cz a také na Facebooku For Pets.

Aktuální stav konta sbírky 33553322/0800
(k 29. 4. 2024)

1 825 506 Kč

Děkujeme!

CHCI TAKÉ PŘISPĚT

Pomoc volně žijícím zvířatům už nemůže být snazší. Stáhněte si aplikaci Zvíře v nouzi