Záchranná stanice má novou zvířecí školku

(12.10.2016, Huslík) S podporou Lesů České republiky, s.p. (LČR) dokončila v těchto dnech záchranná stanice v Huslíku u Poděbrad nový výběh pro mláďata divokých kopytníků.  Srnčata či muflončata nalezená lidmi zraněná nebo osiřelá (ale také zbytečně odebraná) tak mají místo, kde se mohou osamostatňovat, odvykat si od člověka. Záchrannou stanici provozuje Český svaz ochránců přírody (ČSOP).

 „S podporou od LČR byl vybudován menší výběh pro srnčí zvěř, který slouží pro mláďata v době osamostatňování. Součástí výběhu je i zastřešená ubikace chránící před nepříznivými vlivy počasí a jako prostor pro odpočinek a nocování,“ uvádí vedoucí stanice Luboš Vaněk. “ Další část projektu byla věnována instalaci venkovních betonových nášlapů, které slouží jako chodníky mezi jednotlivými voliérami a v dalších prostorách záchranné stanice,“ dodává.

Jen v loňském roce záchranné stanice přijaly přes 250 mláďat srnců, muflonů, daňků nebo jelenů. Evidována byla zbytečně odebraná mláďata, mláďata posekaná zemědělskou technikou, mláďata zraněná dopravou nebo taková, která přišla vlivem dopravy o matku. Záchranná stanice v Huslíku přijímá zhruba desetinu z celkového počtu přijatého do Národní sítě stanic.

ČSOP spolupracuje s LČR na řadě projektů v oblasti ochrany biodiverzity, záchrany handicapovaných živočichů i ekologické výchovy již 18 let.  V letošním roce na tuto spolupráci LČR vyčlenily částku 2 000 000 Kč.

Aktuální stav konta sbírky 33553322/0800
(k 17. 4. 2024)

1 677 474 Kč

Děkujeme!

CHCI TAKÉ PŘISPĚT

Pomoc volně žijícím zvířatům už nemůže být snazší. Stáhněte si aplikaci Zvíře v nouzi