Zachraň zvíře aplikací

28. 7. 2016 Pomoc zraněnému či jinak handicapovanému zvířeti už nemůže být snadnější. Aplikace pro „chytré“ telefony umožní nálezci zvířete kontaktovat příslušnou záchrannou stanici. Končí tak zbytečné obtelefonovávání složek integrovaného systému, útulků či stanic na kilometry vzdálených. V záchranných stanicích si zase slibují, že ubyde zbytečně donesených mláďat, neboť díky telefonátům bude možné přesvědčit nálezce, že některé případy nevyžadují převzetí zvířete do péče.

„Spuštěná aplikace Zvíře v nouzi funguje pro telefony s platformou iOS (Apple, iPhone). Předpokládáme, že do konce roku vznikne také verze pro telefony se systémem Android, na které nám přislíbila spolupráci univerzita v Hradci Králové“, upřesňuje vývojář Miroslav Poživil, který vytvoření aplikace Českému svazu ochránců přírody – koordinátorovi Národní sítě záchranných stanic – nabídl zcela zdarma.

Najdete-li v přírodě volně žijící zvíře, u kterého se domníváte, že není něco v pořádku, aplikace díky vaší gps pozici vyhledá záchrannou stanici, v jejíž působnosti se právě nacházíte a nabídne vám rovnou do stanice zavolat. Dále pak umožní poslat do záchranné stanice gps souřadnice místa nálezu, nebo naopak vás naviguje do stanice, pokud se domluvíte na předání zvířete tam. Samozřejmostí je také možnost zaslat do stanice fotografii zvířete pro jeho snadnější identifikaci.

Velkým přínosem aplikace je možnost podpory dané záchranné stanice či veřejné sbírky Zvíře v nouzi obecně. Jednoduše vás navede na zaslání jednorázové či měsíční dárcovské smsky, případně nabídne podporu prostřednictvím platby na sbírkový účet. Sbírka Zvíře v nouzi je významným zdrojem financí pro zajištění chodu stanic.

Kontakt: Zdeňka Nezmeškalová, Český svaz ochránců přírody, 774 155 155
Miroslav Poživil, autor aplikace, 776 868 956

Odkaz, který vede na stránky ke stažení aplikace je zde – https://itunes.apple.com/cz/app/zvire-v-nouzi/id1126438867?ls=1&mt=8

 

Aktuální stav konta sbírky 33553322/0800
(k 17. 4. 2024)

1 677 474 Kč

Děkujeme!

CHCI TAKÉ PŘISPĚT

Pomoc volně žijícím zvířatům už nemůže být snazší. Stáhněte si aplikaci Zvíře v nouzi