Stanice obdržely dary z veřejné sbírky, potřebují je jako sůl!

Radostnou zprávu přijaly stanice Národní sítě, vybralo se totiž od února na sbírku Zvíře v nouzi dostatek peněz aby mohlo dojít k dalšímu přerozdělení. Do stanic tak v první polovině týdne doputovaly dary, které alespoň trochu pomohou s provozem v těchto náročných dnech. Zaměstnanci a dobrovolníci se jen těžko zastaví, stejně tak jejich zásahové a věčně hladové vozy.

Kasička
Kasička

Za necelé čtyři měsíce se podařilo vybrat krásných 327 880 korun.

Dary mohou být od dárců směřovány
konkrétním stanicím pomocí variabilního symbolu, zbytek je rozdělen podle spravedlivého klíče. K darům poslaným na účet patří i DMSky a vše, co se vybere z kasiček ve stanicích. K rozdělení sbírky si tak letos přilepšili ZS Bartošovice, kde se podařilo do nově instalované sbírkové kasičky vybrat hned 24 000 korun, v Makově převládají adresné DMS, které přinešly stanici v tomto období 23 000 korun. Stále největší podporou jsou však pro stanice pravidelní dárci a bezhotovostní převody.

Speciálním případem a výjimečnou událostí se stala nedávná iniciativa Pražské zvířecí záchranky.

Starý a poruchový zásahový vůz měl znamenat každým dnem konec záchranky pro část Prahy a Prahu-Západ. Velkého sponzora se roky nedařilo sehnat. David Zítek, který s vozem jezdí, se tak pustil do odvážné akce na Hit Hit a poprosil veřejnost o pomoc. Mimořádnou vlnou podpory od lidí (i mimopražských) se za 45 dní podařilo získat přes 420 darů a vybrat čásku 337 000 korun na nový vůz (pro srovnání – celá sbírka Zvíře v nouzi má ročně kolem 700 darů a výtěžek 1 milion). Dárci obdrží poděkování formou malého dárečku, pozvání na exkurzi ve stanici či účast při vypouštění zacháněného zvířete. David se jistě brzy pochlubí s novým vozem i na facebooku Pražské zvířecí záchranky. Doufá také, že si přízeň dárců udrží i do budoucna, protože z vybrané částky toho na benzín už moc nezbyde.

Momentálně je na účtu sbírky přes 140 000, které darovali dárci během posledního měsíce a půl. Moc děkujeme všem, co drží Národní síti záchranných stanic palce! Bez Vás by takových příjemných zpráv nebylo.

Za stanice a jejich zvířecí svěřence posíláme veliké Díky všem za podporu stávající i budoucí.

Více o sbírce ZDE!

Vydra
Vydra

 

 

 

Aktuální stav konta sbírky 33553322/0800
(k 27. 3. 2024)

1 437 217 Kč

Děkujeme!

CHCI TAKÉ PŘISPĚT

Pomoc volně žijícím zvířatům už nemůže být snazší. Stáhněte si aplikaci Zvíře v nouzi