Oslava Vánoc = petardy a ohňostroje?! :(

4.12.2014 Doba adventní je tu a s ní i shon před samotnou oslavou Vánoc. Poslední roky je tato doba spjata také s jedním neomluvitelným lidským nešvarem – petardy, rachejtle, dělobuchy, ohňostroje 🙁

Velice dobře tuto „zálibu“ shrnuli kolegové ze záchranné stanice ve Vlašimi ve své tiskové zprávě, kterou si můžete přečíst mezi vlašimskými aktualitami.

Kromě rizik, která dělobuchy pro vše živé představují, uvádí také možnosti, jak zvířata co nejméně ohrozit, tedy soustřeďovat tyto aktivity co nejdál od parků a vodních ploch. Proč ale nezajít ještě dál. V mnohých městech ukázali, že jim na bezpečí obyvatel i zvířatech záleží a buď omezili dělubuchy a ohňostroje jen na určité dny, nebo vymezili místa, kde je možné tuto aktivitu provozovat. Proč by to tedy nemělo jít i ve Vašem městě/obci??

Určitě se o bezpečí zvířat můžete pokusit i tím, že v obchodě oslovíte váhavého kupujícího u regálu s petardami a pokusíte se mu vysvětlit, co může jeho počínání způsobit. Věřím, že každý rozmluvený nákup pro Vás může být v adventním čase hřejivým zadostiučiněním.

Aktuální stav konta sbírky 33553322/0800
(k 17. 4. 2024)

1 677 474 Kč

Děkujeme!

CHCI TAKÉ PŘISPĚT

Pomoc volně žijícím zvířatům už nemůže být snazší. Stáhněte si aplikaci Zvíře v nouzi