Díky nastraženým železům trpěla káně na Chrudimsku

(22.4.2014, Pasíčka) Na Velikonoční pondělí v odpoledních hodinách požádala záchrannou stanici Pasíčka o spolupráci operační Policie ČR z Chrudimi. Důvodem byl nález dravce chyceného do želez u obce Rabštejnská Lhota. Po příjezdu na místo byl v čelisťových železech chycen za oba pařáty jedinec káně lesní, který usedl na návnadu, jíž byla hlava z ryby.
Po vyproštění byl dravec převezen do ZS Pasíčka a bylo provedeno ošetření. Jedinec utrpěl vážná poranění obou končetin a to jak vlastním sevřením čelisťové pasti, tak snahou se vyprostit.
Vlastní železa byla dle majitele rybníku a pasti nalíčena na norka. Jedná se o zakázaný způsob lovu, který přináší zvířatům utrpení a bolest. Stanicí prošlo několik takto zmrzačených zvířat, která většinou někdo ještě zbaběle vypustil. Kuny bez předních končetin, které se pak pouze za pomoci zadních nohou plazí po hrudi až uhynou hlady a sovy či dravci, kteří sice vzlétnou, ale nikdy, z důvodů přeražených končetin, nic neuloví, trpí a nakonec vysílením také uhynou.

Káně chycené do želez (ZS Pasíčka)
Káně chycené do želez (ZS Pasíčka)
Káně v péči záchranné stanice Pasíčka
Káně v péči záchranné stanice Pasíčka
Káně má vážná zranění od želez a ze snahy se z nich dostat
Káně má vážná zranění od želez a ze snahy se z nich dostat

Aktuální stav konta sbírky 33553322/0800
(k 17. 4. 2024)

1 677 474 Kč

Děkujeme!

CHCI TAKÉ PŘISPĚT

Pomoc volně žijícím zvířatům už nemůže být snazší. Stáhněte si aplikaci Zvíře v nouzi