20 let záchranné stanice Makov!

27.9.2013) Neuvěřitelných 20 let uplynulo ode dne, kdy byl přijat první pacient do záchranné stanice v Makově! Je tedy co slavit a pomyslný přípitek zní ze všech koutů světa!

První přijatý pacient ZS Makov
První přijatý pacient ZS Makov

Vzhledem k tomu, že stanice přijme ročně více než dvě stě zvířat, prošly za tu dobu záchrannou stanicí tisíce zvířat, z nichž velká část dostala po vyléčení či vypiplání opět svobodu.
„Když jsme před více než 20ti lety začali přemýšlet o záchraně poraněných zvířat z přírody, mnozí nás považovali za blázny. (V tom se ovšem ani dnes moc nezměnilo.) Říkat, že začátky byly složité, asi nemá cenu.  Jen vysvětlení smyslu záchranné stanice a vyřizování všech potřebných povolení nás stálo hodně času, samotné budování pak i všechny síly. Asi hlavně i díky nadšenému “mládí“ jsme se do toho s kamarády pustili a po stovkách a stovkách hodin práce jsme 25.9.1993 oficiálně přijali našeho prvního ptačího pacienta – ostříže lesního,“ zavzpomíná vedoucí stanice Libor Šejna.
Stanice Makov prošla v minulých dvou letech přestavbou a může se pyšnit překrásným areálem, který již viděly desítky tisíc návštěvníků, v rámci ekologické výuky a osvěty hlavně dětí. Stanice se nedávno také chlubila zajímavým rekordem, a to dvěma miliony návštěvníky, kteří stanici Makov navštívili virtuálně – tedy prostřednictvím webových stránek www.makov.cz. Makov tak má své příznivce nejen z řad českých milovníků přírody, ale z celé Evropy, Ameriky, Nového Zélandu či Austrálie!

 

pan "hajný" Libor Šejna
Jak letěl čas u pana vedoucího 😀
ZS Makov před 21ti lety a nyní
ZS Makov před 21ti lety a nyní

Aktuální stav konta sbírky 33553322/0800
(k 27. 3. 2024)

1 437 217 Kč

Děkujeme!

CHCI TAKÉ PŘISPĚT

Pomoc volně žijícím zvířatům už nemůže být snazší. Stáhněte si aplikaci Zvíře v nouzi